Podnebne spremembe, segrevanje ozračja, vse večja nepredvidljivost narave, naravne katastrofe….

Vse navedeno je posledica večje energijske potratnosti in izpustov toplogrednih plinov. Osnovni namen sončne elektrarne je proizvodnja električne energije, ki ne onesnažuje okolja. Z vsako proizvedeno kWh električne energije s sončno elektrarno prihranimo 0,7 kg emisije CO2 v ozračje.

Vse navedeno je naše podjetje privedlo do želje, da v pogon spravimo sončno elektrarno za lastne potrebe podjetja in za nadaljnjo prodajo v omrežje.

Sončna elektrarna bo imela skupno moč 30,24 KW, sestavljena iz 126 solarnih modulov.

Projekt bo predvidoma zaključen v letu 2011.

Značilnosti sončne elektrarne
Solarni moduli pretvarjajo sončno svetlobo v enosmerni električni tok, ki se nato v razsmerniku pretvori v izmenični tok in sinhronizira z javnim elektro omrežjem. Števec proizvedene električne energije beleži proizvodnjo elektrarne.

Za inštaliran 1 kWp moči sončne elektrarne, postavljene direktno na površino (streho) je potrebno ca. 8 m2. Z 1 kWp fiksno sončno elektrarno se v povprečju proizvede na območju Slovenije od 1050 – 1250 kWh na leto, s sledilnimi sistemi pa od 25 do 30 % več.

Solarne module lahko postavimo na skoraj vsako stavbno površino, ki je s sončno svetlobo obsevana večji del dneva. Najbolj učinkovita je postavitev na streho z naklonom 35° in orientiranostjo proti jugu. Solarne module lahko vgradimo tudi v fasade stavb, na garaže, poslovne objekte, kot senčenje teras ali na tla, skratka kjerkoli, le da sončna svetloba doseže solarne module.

V kolikor imate vprašanje ali želite informacijo glede postavitve in gradnje sončne elektrarne, se obrnite na nas in skupaj bomo našli ustrezno rešitev.